برای خرید زعفران حتما به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید. به دلیل قیمت زیاد زعفران، اینروزها تقلب در فروش این محصول زیاد دیده میشود. اما چندین راه برای تشخیص زعفران اصل از تقلب وجود دارد. اولین معیار تشخیص زعفران اصل، ظاهر آن است. کلاله زعفران که در بخش اصلی آن است، در قسمت بالا به شکل شپیور بوده و در قسمت انتهایی باریک میشود. مزه زعفران نسبتا تلخ هست و گاها هیچ گونه طعمی ندارد، اما عطر آن شیرین است.
کمی از کلاله را در دهانتان بگذارید، اگر شیرین بود زعفران تقلبی است. زعفران تقلبی برای زیاد کردن وزن آن را با شکر و عسل مخلوط میکنند. روش دیگر تشخیص زعفران اصل از تقلبی، انداختن مقدار کمی از آن درون آب است. زعفران اصلی نسبت به تقلبی آن، رنگ کمتری دارد. زعفران تقلبی به سرعت رنگ خود را از دست میدهد و پس از در آوردن از آب، رنگش تغییر کرده و روشن میشود. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که قیمت زعفران همیشه زیاد بوده است و اگر با محصولی رو به رو شدید که نرخ آن از قیمت متعارف کمتر است، به اصل بودن آن شک کنید.
ارزش غذایی زعفران
ارزش غذایی زعفران بر اساس تحقیقات در آمریکا به شرح زیر است. در هر قاشق چایخوری زعفران، معادل ۰.۷ گرم از این ماده ارزش غذایی زیر وجود دارد:
• کالری: ۲
• پروتئین ۰.۸ گرم
• کربوهیدرات ۰.۴۶ گرم
• فیبر صفر
• کلسترول صفر
• کلسیم ۱ میلی گرم
• آهن ۰.۰۸ میلی گرم
• منیزیم ۲ میلی گرم
• فسفر ۲ میلی گرم
• پتاسیم ۱۲ میلی گرم
• سدیم ۱ میلی گرم
• روی ۰.۰۱ میلی گرم
• ویتامین سی ۰.۰۶ میلی گرم
• تیامین ۰.۰۰۱ میلی گرم
• ریبوفلاوین ۰.۰۰۲ میلی گرم
• نیاسین ۰.۰۱ میلی گرم
• ویتامین ب۶:۰.۰۰۷ میلی گرم
• فولات ۱ میکروگرم
انواع زعفران
زعفران انواع مختلفی نداشته و ما کلا یک نوع زعفران داریم. اصطلاح انواع زعفران در واقع به جدا کردن کلاله از خامه زعفران مربوط میشود که انواع مختلف زعفران را تشکیل میدهد. بر اساس این توضیح، انواع زعفران شامل نگین، سر گل، پوشال، خامه و دخترپیچ است.
روش نگهداری زعفران
یکی از مهمترین مسائل در مورد زعفران نگهداری مناسب و اصولی آن میباشد. اگر زعفران درست نگهداری نشود میتواند عطر و بوی خود و از همه مهمتر خواص فوق العاده خود را از دست بدهد.
- ۰۰/۰۸/۱۷